Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΚΙΟΥΝΕΦΕ (ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ)

ΚΙΟΥΝΕΦΕ (ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ)


Υλικά:


  • 500 γρ κανταΐφι
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 300 γρ ανθότυρο
  • 1 κρέμα γάλακτος 200 γρ
  • 2 βανίλιες
  • φιστίκι Αιγίνης (προαιρετικά)

  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • χυμό 1 λεμόνι

    Ετοιμάζουμε τη γέμιση χτυπώντας με μίξερ το ανθότυρο, την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες μέχρι να γίνει λεία πάστα. Ξεμαλλιάζουμε το κανταίφι και το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Είναι γνωστό πως κανονικά το κανταίφι γίνεται φτιάχνοντας το κάθε κομματάκι με τύλιγμα, αλλά αυτό παίρνει χρόνο και αν δεν είναι κάποιος έμπειρος στο τύλιγμα, η αποτυχία μπορεί να χτυπήσει την πόρτα. Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να στρώσουμε το ένα μέρος από το κανταίφι σε πάρα πολύ καλά βουτυρωμένο ταψί 30x20 και να το πατικώσουμε καλά ώστε να γίνει σφιχτό. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μαλλιά και το απλώνουμε να πάει παντού. Το υπόλοιπο κανταίφι το βάζουμε στο πάνω μέρος του ταψιού να καλύψει το μείγμα και το πατάμε πάλι να γίνει σφιχτό. Βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όσο ψήνεται το κανταίφι, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί. Σιροπιάζουμε το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο να ρουφήξει το σιρόπι. Στολίζουμε με θρυμματισμένο φιστίκι Αιγίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.