Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΦΑΚΕΣ

ΦΑΚΕΣ

Υλικά:

  • 250 γρ φακές ψιλές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κσ ξύδι
  • 300 γρ χυμό ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

  • Σε χύτρα ή βαθιά κατσαρόλα βράζουμε τις φακές. Πετάμε το πρώτο νερό και τις ξαναβράζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι για 30 λεπτά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, το ξύδι και τα φύλλα δάφνης και τα βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε και το χυμό ντομάτας, ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε μέχρι να δέσει η "σάλτσα" και να βράσουν οι φακές. Ανάλογα με το πόσο νερουλές τις θέλουμε βάζουμε και το αντίστοιχο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.