Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΜΙΛΦΕΙΓ (MILLEFEUILLE)

ΜΙΛΦΕΙΓ (MILLEFEUILLE)

Υλικά:
  • 1 κουτί σφολιάτα
  • 3 κούπες γάλα
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγού
  • 3 βανίλιες
  • 7 κσ κορν φλάουρ
  • βούτυρο
  • 1 φάκελο γκαρνί
  • 1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
  • 200 ml γάλα

    Χωρίζουμε και κόβουμε σε 6 μακρόστενα κομμάτια τη σφολιάτα, κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι σε κάθε κομμάτι για να φουσκώσει και αφού τα αλείψουμε με βούτυρο τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 220 βαθμούς και για άλλα 40 λεπτά στους 150 βαθμούς. Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής: βράζουμε 2 1/2 κούπες γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, στη μισή κούπα γάλα που περίσσεψε ανακατεύουμε το κορν φλάουρ μέχρι να διαλυθεί. Μόλις διαλυθεί το ρίχνουμε στο γάλα που ήδη βράζει ώστε να πήξει ανακατεύοντας συνέχεια. Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους αυγών, ρίχνουμε μέσα λίγη από την κρέμα ζαχαροπλαστικής που έβρασε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και αυτό το περιεχόμενο του μπολ στην κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ χτυπώντας 1 φάκελο γκαρνί με 200 ml γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες. Τοποθετούμε σε πιατέλα 2 από τα 6 ψημένα φύλλα σφολιάτας δίπλα δίπλα. Από πάνω βάζουμε τη μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής απλώνοντάς την καλά να τα καλύψει εντελώς. Από πάνω τοποθετούμε τα άλλα 2 φύλλα σφολιάτας και με τον ίδιο τρόπο απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα να καλυφθούν τα φύλλα. Πάνω από την κρέμα απλώνουμε όλη τη σαντιγύ ομοιόμορφα. Τα τελευταία 2 φύλλα σφολιάτας τα κάνουμε θρύψαλα με το χέρι σπάζοντάς τα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε πάνω από τη στρώση με τη σαντιγύ. Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.