Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

Υλικά:
  • χταπόδι 2 κιλά περίπου
  • 250 γρ κοφτό μακαρονάκι
  • 2 κσ ξύδι
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κσ ρίγανη
  • 400 γρ χυμό ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

  • Βράζουμε το μακαρονάκι 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και παράλληλα το χταπόδι μαζί με το ξύδι και το κρασί σε άλλη κατσαρόλα για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει. Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το φύλλο δάφνης και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν αφαιρέσουμε τη σάλτσα από το μάτι, ρίχνουμε το χταπόδι ανακατεύοντας καλά και το αφήνουμε στο τηγάνι για 5 λεπτά. Τέλος απλώνουμε το βρασμένο μακαρονάκι σε πυρέξ, τοποθετούμε και το χταπόδι με τη σάλτσα από πάνω, ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει η σάλτσα σε όλα τα μακαρονάκια και ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.