Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

Υλικά:
  • 400 γρ ρύζι για πιλάφι ή μπασμάτι
  • 200 γρ λουκάνικα Φρανκφούρτης 
  • 200 γρ μανιτάρια
  • 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 200 γρ τυρί Philadelphia
  • 50 γρ παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο




    Τσιγαρίζουμε σε λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τα λουκάνικα που έχουμε κόψει σε ροδέλες. Προσθέτουμε το ρύζι ώστε να τσιγαριστεί κι αυτό ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε μία κούπα νερό, αλάτι και πιπέρι και τα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες. Έχουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και προσθέτουμε από μια κούπα νερό όταν αυτό απορροφάται από το ρύζι. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό (τα μανιτάρια απορροφούν αρκετό από το νερό) μέχρι να βράσει το ριζότο και να γίνει τραγανό από τη μιά και από την άλλη να μην έχει νερό. Προς το τέλος χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, ρίχνουμε το κρεμώδες τυρί και ανακατεύουμε καλά να πάει σε όλη την κατσαρόλα. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα επίσης ανακατεύοντας καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.