ΚΡΕΠΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
Υλικά:
Υλικά:
- 2 κούπες αλεύρι
- 2 κούπες γάλα
- 100 γρ βούτυρο λιωμένο
- 4 αυγά
- 1 κσ αλάτι
- 2 κσ ζάχαρη
- λουκάνικα Φρανκφούρτης (όσα και οι κρέπες)
- 2 κσ μουστάρδα
- 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές σε κυβάκια
- 400 γρ χυμό ντομάτας
- 100 γρ τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Ετοιμάζουμε τις κρέπες: σε μπολ βαθύ ανακατεύουμε με μίξερ το αλεύρι, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, το αλάτι (1κσ) και τη ζάχαρη. Μόλις γίνει λείο το μείγμα παίρνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό μεγέθους τέτοιου, όσο μεγάλες θέλουμε να γίνουν οι κρέπες. Δε λαδώνουμε το τηγάνι καθώς το υλικό έχει μέσα ήδη λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το υλικό στο τηγάνι με βαθιά κουτάλα, και σχεδόν ταυτόχρονα με το άλλο χέρι γυρνάμε το τηγάνι γρήγορα να πάει το υλικό παντού και να καλύψει τα τοιχώματα του σκεύους. Εκτός από την πρώτη που δεν ψήνεται καλά, οι επόμενες γίνονται αμέσως. Μόλις ψηθεί από τη μια μεριά, τη γυρνάμε από την άλλη για να ψηθεί εξίσου. Μία-μία τις βάζουμε σε πιάτο. Εν τω μεταξύ βράζουμε για 10 λεπτά τα λουκάνικα. Τσιγαρίζουμε τα κυβάκια πιπεριάς, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τη μουστάρδα μαζί με αλάτι και πιπέρι μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σε κάθε κρέπα με κουτάλι απλώνουμε τη σάλτσα, βάζουμε από ένα λουκάνικο και τυλίγουμε ρολό. Τις τοποθετούμε σε πυρέξ τη μια δίπλα στην άλλη και τρίβουμε από πάνω γραβιέρα. Τις βάζουμε για 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο να λιώσει το τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.