Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΣΠΑΓΓΕΤΟ ΜΠΟΛΟΝΙΕΖΕ

ΣΠΑΓΓΕΤΟ ΜΠΟΛΟΝΙΕΖΕ

Υλικά:
  • 250 γρ λιγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 300 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κλαδάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
  • 400 γρ χυμό ντομάτας
  • λίγο μαιντανό
  • 1 ζωμό βοδινού
  • 1 κγ ζάχαρη
  • 100 γρ τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

  • Σε κατσαρόλα βράζουμε τα λιγκουίνι ή τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Σε τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά αφού τον αλατοπιπερώσουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μόλις πάρει χρώμα για άλλα 5 λεπτά έχοντας προσθέσει και το κρεμμύδι με το σκόρδο και το καρότο. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το μαιντανό, το σέλινο, το ζωμό βοδινού, τη ζάχαρη και το χυμό ντομάτας μαζί με λίγο αλάτι ακόμα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τα σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.