ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
Υλικά:
Υλικά:
- 250 γρ αρακάς
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πατάτα μεγάλη κομμένη σε κυβάκια
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κυβάκια
- 2 αγκινάρες καθαρισμένες
- 300 γρ χυμό ντομάτας
- κύβο λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και τον αρακά να βράσουν. Κόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο, και την πατάτα και τα προσθέτουμε κι αυτά να βράσουν μαζί με το ζωμό λαχανικών. Αν πάρουμε αγκινάρες καθαρισμένες (εγώ πήρα Μπαρμπα-Στάθης) τις ρίχνουμε στον αρακά να βράσουν με τα λαχανικά, αλλιώς θα πρέπει να κάνουμε μια διαδικασία καθαρισμού τους από πολύ νωρίτερα. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά αφού σιγουρευτούμε ότι έχει αρκετό νεράκι στην κατσαρόλα να μην κολλήσει το φαγητό και βράζουμε για άλλη μισή ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.