Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΤΕΝΙΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ

ΧΤΕΝΙΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ

Υλικά:

  • 4 μεγάλα χτένια
  • 1 κγ τζίντζερ
  • 1 κγ σόγια σως
  • 2 κσ κρασί από ρύζι
  • 1 κγ ελαιόλαδο 
  • 1 λάιμ
  • αλάτι, πιπέρι



Ανοίγουμε τα χτένια προσεκτικά αφού τα πλένουμε καλά κάτω από κρύο νερό. Αφαιρούμε την ψίχα από το κέλυφος και τις βράζουμε για 10 λεπτά σε κατσαρολάκι. Τοποθετούμε πάλι την ψίχα στα κοχύλια και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε τα κοχύλια καλύπτοντας τα χτένια. Ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο και μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, αφαιρούμε τα ζουμιά από το κοχύλι κρατώντας μόνο το μαριναρισμένο  χτένι. Στίβουμε λίγο λάιμ από πάνω τους και κρατάμε τη φέτα λάιμ δίπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.