ΜΠΟΡΣΤ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ
Υλικά:
- 800 γρ μοσχάρι σπάλα
- 800 γρ παντζάρια βρασμένα
- 250 γρ κόκκινο λάχανο
- 250 γρ τριμμένα καρότα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κσ ντοματοπολτός
- 1 κσ ζάχαρη καστανή
- 1 κσ κρασι κόκκινο
- 1 κγ χυμό λεμόνι
- 3 πατάτες βρασμένες
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε το μοσχάρι σε κατσαρόλα σε μπόλικο νερό σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Κάθε 15 λεπτά ξαφρίζουμε το κρέας. Μετά την ώρα προσθέτουμε το παντζάρι, το λάχανο, το καρότο, το κρεμμύδι,το σκόρδο αλάτι και πιπέρι και το σιγοβράζουμε για ακόμα 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Για να το σερβίρουμε βάζουμε σε βαθύ πιάτο βραστές πατάτες και από πάνω το μπορστ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.