Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Υλικά:

  • 10 κσ ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 κσ κονιάκ
  • 6 κσ τριμμένη φρυγανιά
  • 4 κσ αλεύρι
  • 1 κγ σόδα
  • 1/2 κγ κανέλα σκόνη
  • 1/4 κγ τριμμένο γαρίφαλο
  • 10 κσ αλεσμένα καρύδια
  • 1 κσ νερό
  • 2 κγ μπέικιν πάουντερ
  • ελάχιστο αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 4 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 5 γαρίφαλα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • χυμός 1/2 λεμονιού




Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 10-15 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Χτυπάμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο στο μίξερ σε δυνατή φωτιά πολύ καλά. Προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι στο μείγμα, έπειτα ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, τη φρυγανιά και τα καρύδια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αφού χτυπήσουμε τα ασπράδια των αυγών μαρέγκα με λίγο αλάτι και 1 κσ νερό, τα βάζουμε στο μείγμα και τα χτυπάμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και μέσα αδειάζουμε τα υλικά του μπολ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Για να σιγουρευτούμε πως είναι έτοιμη η καρυδόπιτα βυθίζουμε ένα μαχαίρι και περιμένουμε να βγει στεγνό. Όπως είναι ζεστό το γλυκό περιχύνουμε με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με λίγο καρύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.