Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΠΕΚΙΝΟΥ

ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΠΕΚΙΝΟΥ

Υλικά:

  • 200 γρ αλεύρι
  • 150 γρ κιμάς
  • 400 γρ σίκορε (κινέζικο λάχανο)
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κγ τζίντζερ
  • 1 κσ σάλτσα σόγιας
  • 1 κσ κρασί από ρύζι
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι



Ετοιμάζουμε τη ζύμη:βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και προσθέτοντας σιγά σιγά νερό όσο χρειαστεί ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή και ομοιογενής ζύμη. Παράλληλα σε κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό ζεματίζουμε το λάχανο για 5 λεπτά  και μετά τα αφήνουμε να στραγγίξουν.Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε τον κιμά με το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το τζίντζερ, προσθέτουμε το σίκορε ψιλοκομμένο, τη σάλτσα σόγιας, το κρασί από ρύζι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ροδίσει ο κιμάς. Πλάθουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει λεπτό φύλλο το οποίο κόβουμε σε κύκλους διαμέτρου 10 εκ με τη βοήθεια χείλους ποτηριού. Στο κέντρο κάθε κύκλου βάζουμε τη ζύμη και διπλώνουμε πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσουν. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε γουόκ και ρίχνουμε τα ραβιόλια χωρίς να ακουμπούν μεταξύ τους, προσθέτουμε μισό ποτήρι βραστό νερό και σκεπάζουμε το τηγάνι. Σε 3 λεπτά προσθέτουμε ακόμα μισό ποτήρι βραστό νερό και σκεπάζουμε. Σε 2 λεπτά ρίχνουμε 1 κσ ελαιόλαδο και αφήνουμε τα ραβιολια να ροδίσουν από την κάτω πλευρά χωρίς να τα γυρίσουμε. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα με την τραγανή πλευρά προς τα πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.