BROWNIES ΜΑΡΖΙΠΑΝ
Υλικά:
- 50 γρ κουβερτούρα
- 50 γρ βούτυρο
- 280 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 4 αυγά
- 175 γρ αλεύρι
- 50 γρ κακάο
- 1/2 κγ αλάτι
- 1/4 κγ μπέικιν πάουντερ
- 90 γρ μάρζιπαν (αμυγδαλόπαστα)
- 50 γρ τυρί κρέμα Philadelfia
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε μαζί με το βούτυρο. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε 250 γρ ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε. Σε Μπολάκι χωρίζουμε από 2 αυγά τους κρόκους από το ασπράδι, θα χρησιμοποιήσουμε μόνο το ασπράδια των 2 αυγών τα οποία με πιρούνι θα χτυπήσουμε ελαφρά με ακόμα ένα αυγό και θα το ρίξουμε στο μείγμα. Τα χτυπάμε με μίξερ για 2 λεπτά. Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι και τα χτυπάμε λίγο ακόμα να γίνουν μια λεία μάζα. Σε μπλέντερ χτυπάμε τη μάρζιπαν, 30 γρ ζάχαρη, 1 αυγό και το τυρί κρέμα. Σε βουτυρωμένο ταψάκι απλώνουμε το μισό υλικό, ανάμεσα βάζουμε την κρέμα μάρζιπαν και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.