Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ

Υλικά:


  • 250 γρ σπαγγέτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο σε μικρά κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 400 γρ χυμό ντομάτας
  • 1 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κγ ζάχαρη
  • 1 κσ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 6 μύδια με το κέλυφος
  • 60 γρ μικρά καλαμαράκια 
  • 60 γρ φιλέτο ψαριού σε κυβάκια
  • 100 γρ γαρίδες
  • 100 γρ διάφορα μαλάκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο


    Καθαρίζουμε καλά το κέλυφος των μυδιών και τα πλένουμε πολύ καλά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε μισό φλυτζάνι από το λευκό κρασί, 1 σκελίδα σκόρδο και τα μύδια, την σκεπάζουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Μετά το δεκάλεπτο αφαιρούμε τα μύδια που δεν άνοιξαν καθώς τα θεωρούμε χαλασμένα. Σε άλλη κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι. Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τη μια σκελίδα σκόρδο και το καρότο σε ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την πιπεριά και σβήνουμε με το άλλο μισό φλυτζάνι κρασιού. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε στη σάλτσα όλα τα θαλασσινά  (μύδια, γαρίδες, ψάρι, μαλάκια) και το μαϊντανό και τα βράζουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ανακατεύουμε με τα μακαρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.