Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΚΡΕΠΕΣ ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ

ΚΡΕΠΕΣ ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ

Υλικά:


  • 2 κούπες αλεύρι
  • 2 κούπες γάλα
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 4 αυγά
  • 1 κσ αλάτι
  • 2 κσ ζάχαρη
  • 100 γρ κριμ τσιζ
  • 2 κσ σχοινόπρασο
  • γαλοπούλα
  • κασέρι ή γκούντα
  • ντομάτες σε φέτες
  • μαρούλι

  • Ετοιμάζουμε τις κρέπες: σε μπολ βαθύ ανακατεύουμε με μίξερ το αλεύρι, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, το αλάτι (1κσ) και τη ζάχαρη. Μόλις γίνει λείο το μείγμα παίρνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό μεγέθους τέτοιου, όσο μεγάλες θέλουμε να γίνουν οι κρέπες. Δε λαδώνουμε το τηγάνι καθώς το υλικό έχει μέσα ήδη λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το υλικό στο τηγάνι με βαθιά κουτάλα, και σχεδόν ταυτόχρονα με το άλλο χέρι γυρνάμε το τηγάνι γρήγορα να πάει το υλικό παντού και να καλύψει τα τοιχώματα του σκεύους. Εκτός από την πρώτη που δεν ψήνεται καλά, οι επόμενες γίνονται αμέσως. Μόλις ψηθεί από τη μια μεριά, τη γυρνάμε από την άλλη για να ψηθεί εξίσου. Σε μπολάκι ανακατεύουμε το κριμ τσιζ με το σχοινόπρασο, με το μείγμα αλείφουμε κάθε κρέπα και τοποθετούμε από πάνω μια φέτα μαρούλι, φέτες ντομάτας, αλλαντικό της επιλογής μας και κίτρινο τυρί της επιλογής μας. Τυλίγουμε κάθε κρέπα και την κόβουμε σε ροδέλες. Σερβίρουμε με σχοινόπρασο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.