ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΠΟ ΠΑΤΑΤΑ, ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ
Υλικά:
- 1 φλυτζανάκι του καφέ αρακά
- 1 μικρή βραστή πατάτα
- 1 μικρό καρότο τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φλυτζάνι αλεύρι
- 150 ml μπύρα
- 1 κσ ρίγανη
- 1κγ δυόσμο
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τριμμένο καρότο και τον αρακά. Σε ένα μπολάκι φτιάχνω χυλό με την μπύρα και το αλεύρι και εκεί προσθέτω τα λαχανικά, τη βραστή πατάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο και ελάχιστο ελαιόλαδο. Τα πλάθω μπιφτέκια, συμπληρώνω αλεύρι αν δεν είναι αρκετά σφιχτή η ζύμη και τα ψήνω είτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές είτε σε ψησταριά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.