ΣΑΛΑΤΑ ΝΙΣΟΥΑΖ (NICOISE) by Diane Kochilas
Υλικά:
Υλικά:
- πράσινη σαλάτα όση θέλουμε
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
- 1/3 κούπας ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 2 αυγά βρασμένα καλά
- 1 κονσέρβα τόνο
- 1 κσ βασιλικό ξερό
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- μπαλσάμικο ξύδι
- μουστάρδα
- μέλι
Σε σαλατιέρα τρίβουμε το σκόρδο και το τοποθετούμε στον πάτο της. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αγγούρι, τις ελιές και την πράσινη σαλάτα που μπορεί να έχει ότι θέλουμε και όση ποσότητα θέλουμε. Εγώ έβαλα μαρούλι, ρόκα, βαλεριάνα, λόλα πράσινη και κόκκινη. Αφού βράσουμε τα αυγά, τα καθαρίζουμε και τα τοποθετούμε στα πλαϊνά της σαλατιέρας. Ρίχνουμε την ντομάτα και τον τόνο αφού τον στραγγίσουμε, προσθέτουμε αλάτι και βασιλικό και περιχύνουμε με βινεγκρέτ: Χτυπάμε σε μίξερ ελαιόλαδο, μπαλσάμικο, μουστάρδα, μέλι και ελάχιστο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.