Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΚΡΑΣΟΜΕΛΩΜΕΝΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ

ΚΡΑΣΟΜΕΛΩΜΕΝΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ

Υλικά:




  • 1 κιλό μοσχαράκι κόντρα ή κιλότο χωρίς κόκαλο και ίνες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μισό λίτρο κρασί λευκό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κσ μέλι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο



    Πλένουμε καλά τα μοσχαρίσια φιλέτα και τα κόβουμε σε κύβους. Τα σοτάρουμε πάρα πολύ καλά σε κατσαρόλα αφού τα αλατοπιπερώσουμε, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 μεριές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι να ροδίσει και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 2 ώρες. Κατά διαστήματα ελέγχουμε μήπως ρουφήξει τα υγρά και στεγνώσει ώστε να προσθέσουμε νερό. Μετά το δίωρο, βάζουμε το μέλι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πήξει η σάλτσα περίπου 20 λεπτά ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.