Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΒΑΦΛΕΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝΟ

ΒΑΦΛΕΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝΟ

Υλικά:

  • ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΦΛΕΣ
  • 3 αυγά
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml γαλα
  • 200 γρ. αλεύρι σίτου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ

  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ
  • Χυμός από 1 μοσχολέμονο
  • 15 γρ βούτυρο
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 100γρ. κρέμα γάλακτος
  • Λάδι για τη βαφλιέρα


  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τις βάφλες: Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα βάζουμε στο ψυγείο. Ανακατεύουμε 75 γρ. βούτυρο και 100 γρ. ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε τους κρόκους με το γάλα. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας  τη μαρέγκα και  αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 30΄. Λαδώνουμε τη βαφλιέρα και ψήνουμε τις βάφλες. Στο μεταξύ λιώνουμε 15γρ βούτυρο, προσθέτουμε 80γρ ζάχαρη και  το χυμό του λάιμ και τα αφήνουμε να καραμελώσουν. Σβήνουμε με 100 γρ. κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 3΄. Περιχύνουμε τις βάφλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.