ΡΙΖΟΤΟ ΤΟΥ ΨΑΡΑ
Υλικά:
- 200 γρ ρύζι για πιλάφι
- 100 γρ γαρίδες
- 100 γρ μύδια καθαρισμένα
- 100 γρ καλαμαράκια σε ροδέλες
- 100 γρ καβουρόψιχα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά σε μακρόστενες φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά σε μακρόστενες φέτες
- 100 γρ χυμό ντομάτας
- 100 γρ κουκουνάρι
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν και προσθέτουμε τις πιπεριές να σοταριστούν και αυτές. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας μαζί με αλάτι και πιπέρι και 2 κούπες νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Βάζουμε όλα τα θαλασσινά μαζί με άλλες δυο κούπες νερό και το πιλάφι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει το ρύζι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και επιπλέον νερό τόσο όσο να μην κολλήσει το ρύζι αλλά και να μην είναι νερουλό. Μόλις ετοιμαστεί, προσθέτουμε το κουκουνάρι, το βάζουμε σε φόρμα για κέικ και το αναποδογυρίζουμε για να το σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.