Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Υλικά:

  • ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 1 γκαρνί ζαχαροπλαστικής 
  • 400 ml γάλα
  • 750 γρ φράουλες
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
  • 250 γρ φράουλες
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κσ κορν φλάουρ
  • 2 κσ κονιάκ

  • Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι χτυπώντας τα αυγά με τη ζάχαρη και ρίχνοντας σταδιακά το αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί και το ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε 3 ίσιες ροδέλες. Ραντίζουμε και τα 3 κομμάτια από το παντεσπάνι με γάλα (1/2 κούπα) και κονιάκ (3 κσ). Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής χτυπώντας το γάλα με το γκαρνί μέχρι να αρχίσει να στέκεται. Παίρνουμε το πρώτο παντεσπάνι και πάνω από βάζουμε κομμένες φράουλες και κρέμα ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, πάνω στο οποίο επίσης βάζουμε φράουλες και κρέμα ζαχαροπλαστικής. Τέλος, τοποθετούμε και το τρίτο παντεσπάνι, πάνω στο οποίο βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα φράουλας: σε κατσαρολάκι βράζουμε 1 κούπα νερό με 250 γρ φράουλες καθαρισμένες. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καθώς βράζουν μέχρι να πήξει η σάλτσα. Τέλος ρίχνουμε το κονιάκ. Περιχύνουμε την κορυφή της τούρτας με τη σάλτσα φράουλας και για ντεκόρ βάζουμε και ολόκληρες φράουλες στο κέντρο της τούρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.